NYHETSBREV

Följ Kinnekulle Energis nyhetsbrev här på vår hemsida och sociala medier. I våra nyhetsbrev uppdaterar vi med dom senaste nyheterna och händelserna inom vår organisation.


NYHETSBREV VECKA 26 – 2022

TEAM RYNKEBY

– FRÅN SVERIGE TILL PARIS FÖR BARN MED ALLVARLIGA SJUKDOMAR

Team Rynkeby - Kinnekulle Energi

Team Rynkeby är ett internationellt projekt för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. Vi på Kinnekulle Energi är stolt Guld-sponsor åt Team Rynkeby Skaraborgs lag som vi stöttar för fjärde året i följd.

Mellan den 9–16 juli 2022 kommer totalt ca 2400 hobbymotionärer och 550 servicedeltagare fördelade på 65 lokala lag i 9 länder att cykla till Paris för att uppmärksamma och stötta denna insamling. Alla pengar som samlas in skänks oavkortat till både Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. 2021 drog kampanjen in över 35 miljoner till forskningen och för oss är det en självklarhet att fortsätta vara sponsorer. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att följa deras resa hela vägen till Paris.

TEAM RYNKEBY SKARABORG

– NYTTA OCH NÖJE TIILLSAMMANS MOT SAMMA MÅL

Nedräkning inför cykelresan till Paris är ingång och vi har tagit tempen på Götenebon Andreas Petterson som är en av de 25 cyklister som ingår i laget Team Rynkeby Skaraborg.

Nedanför kan ni läsa intervjun där Andreas bland annat delar med sig av den största utmaningen med resan till Paris, hur laget har laddat upp sen oktober och hur man egentligen kommunicerar med varandra i på ett säkert sätt i klungan.

Vilken roll har du i laget Team Rynkeby Skaraborg?

Jag är med som cyklist men laget består även av ett stort serviceteam som sköter allt runt omkring från fikastopp, ruttplanering till service av våra cyklar.

Team Rynkeby - Andreas Pettersson - Nyhetsbrev - Kinnekulle Energi
Andreas Pettersson – Team Rynkeby Skaraborg

Hur är känslan inom laget inför cykelresan till Paris?

Känslan är bra och det är en spänd förväntan inom teamet. I och med att det varit 2 år med pandemi och restriktioner så är det bara en handfull lagmedlemmar som cyklat till Paris tidigare. Så för de allra flesta blir det premiär.

Kul att det blir Paris igen. På vilket sätt laddar ni upp inför cykelresan? Träning? Förberedelse?

Redan i oktober 2021 började vi träna tillsammans 3 dagar i veckan, 2 pass spinning och ett styrkepass. I Mars/April fick vi äntligen komma ut och cykla tillsammans på vägarna, i början några kortare pass där vi fokuserade på att lära oss att cykla i klunga. Därefter har mängden ökat till att vi kör 2 pass på veckorna om ca 5-6 mil alternativt ett intervallpass för att få upp pulsen lite. På helgen har vi haft ett längre pass på upp till dryga 18 mil. Vi har även haft en träningshelg där vi under fyra dagar avverkade 40 mil.

Med så mycket träning och förberedelse måste ni blivit väl sammansvetsade. Vad blir eran största utmaning tillsammans?

Utmaningen ligger inte att cykla 12-18 mil under 1 dag, utmaningen är att upprepa det 9 dagar i rad innan vi når Paris. Vi måste ta oss från punkt A till punkt B varje dag oavsett väder och vind, alla måste hjälpas åt att hålla fysik, humör, motivation och utrustning på en bra nivå.

Hur fungerar kommunikationen när ni cyklar? Delar ni upp er inom laget?

Vi kommunicerar genom tecken och röstkommandon som går genom klungan framåt eller bakåt. Att kommunikationen inom klungan fungerar är otroligt viktigt ur säkerhetssynpunkt och är något vi tränat på sedan premiärturen i våras.

Vi är ca 25 cyklister i Team Rynkeby Skaraborg och vi kommer dela upp oss i 2 klungor när vi kör.

Det är en stor utmaning ni har framför er. Vad ser du/ni fram emot mest?

Att få cykla in i Paris den 16 Juli tillsammans med flera tusen deltagare från olika länder. Det kommer bli ett gult hav med cyklister.

I Sverige skänks alla pengar oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Hur går det med insamlingen?

Vi följer planen och den 24 september kommer resultatet för året att offentliggöras.

Vad är det bästa med att vara med i Team Rynkeby?

Att man får förena nytta med nöje och att man gör något tillsammans med andra människor som har samma mål.

Avslutningsvis, om jag är sugen på att vara med, hur gör jag då?

Då ansöker du via ansökningslänken på vår hemsida. Vi kommer också genomföra Informationsmöten under augusti, så håll ögonen öppna. Följ oss gärna på sociala medier Team Rynkeby – God Morgon Skaraborg.


Förutom våra nyhetsbrev kan ni läsa mer om vår miljö och vårt engagemang.