Vår Miljö och vårt engagemang.

När vi på Kinnekulle Energi pratar om vår miljö så tänker vi självklart på vår natur och vad vi kan göra för att bidra till ett hållbart samhälle.

En sådan sak är att vi enbart erbjuder förnyelsebar el som är ursprungsmärkt med antingen vind eller vatten.
Alla kunder som tecknar elhandelsavtal med oss får el från förnybara energikällor. Elen kan spåras av så kallade ursprungsgarantier för t.ex. vattenkraft eller vindkraft.

En ursprungsgaranti är ett elektroniskt certifikat som elproducenten får för varje megawattimme el som produceras.
Har du ett elavtal med enbart vattenkraft så köper vi som elhandelsföretag vattenkraftsgarantier som täcker hela din elanvändning. På det sättet har vi som elhandlare ursprungsmärkt den el som du använder.

Energirik vardag, en del av framtidens miljö.

I begreppet vår miljö räknar vi även in hur vi människor mår och hur vi beter oss mot varandra. Vi på Kinnekulle Energi tror att engagemang är en viktig del av att må bra och vi engagerar oss i områden som ligger oss varmt om hjärtat.
Vi stödjer bland annat de lokala fotbollsföreningarna Götene IF och SILS IF som båda jobbar hårt och brinner för ungdomsidrotten i vår kommun. Det är två föreningar fyllda av energi och engagemang där allas lika värde står högt på agendan.

Klassfotbollen

Kinne-Vedums IF anordnar årligen det fantastiska arrangemanget klassfotbollen i Götene kommun.
Under två dagar i Maj fylls hela Kinnevallen av ren energi i form av glada barn som spelar fotboll och deltar i diverse kringaktiviteter. Utöver alla deltagare vimlar det av supportrar i form av familj, släkt och vänner som hjälper till att göra det till den familjefest det är.

Ofta är det just via klassfotbollen som många för första gången kommer i kontakt med fotboll och lagidrott överhuvudtaget och är därför en väldigt viktig inkörsport för ett aktivt friluftsliv som vi på Kinnekulle Energi gärna är med och stöttar. Vi tror på en energirik framtid!

Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett internationellt projekt för att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi på Kinnekulle Energi är stolt Guld-sponsor åt Team Rynkeby Skaraborgs lag. Laget består av ett gäng hobbymotionärer som antagit utmaningen att tillsammans med ett fyrtiotal andra lag (totalt över 1600 cyklister) cykla till Paris för att uppmärksamma och stötta insamlingen till Barncancerfonden. Alla pengar som samlas in skänks oavkortat till Barncancerfonden och Team Rynkeby är deras enskilt största bidragsgivare. 2018 drog kampanjen in över 36 miljoner till forskningen. Här kan ni läsa mer om Team Rynkeby Skaraborg

Spin Of Hope

Utöver vårt engagemang för Barncancerfonden genom vår stöttning av Team Rynkeby Skaraborg har Kinnekulle Energi ett lag med vid Spin Of Hope i Lidköping. Precis som vid Team Rynkeby går alla insamlade pengar oavkortat till forskning och vård kring barncancer. Lidköping arrangerar Sveriges största Spin Of Hope som 2018 samlade in över en miljon kronor till Barncancerfonden. Nu, 2019 var vi med och slog det rekordet! Blir det i arenan 2020?

Padelhallen i Lundsbrunn

En relativt ny och väldigt energikrävande sport som växer allt snabbare i Sverige är Padel. Padeltennis spelas på en plan som är mindre än en tennisbana och omgiven av glasväggar.
Bollen är mjukare än en tennisboll. Det är enkelt att komma igång, alla kan spela och ha roligt oavsett nivå. Padeltennis spelas alltid i par vilket gör det till en social motionsport. Nybildade Padel Lundsbrunn AB har nu byggt Skaraborgs första padeltennishall från grunden och sedan i Maj är spelet i full gång. Anläggningen är granne med Lundsbrunns golfklubb. Kinnekulle Energi är stolt sponsor och stödjer denna satsning på Padel i Lundsbrunn. Vi är huvudsponsor för en av banorna som därmed bär vårt namn och vi ser fram emot många timmars härlig energiförbrukning i form av rafflande Padel matcher. Som Elhandels kund hos Kinnekulle Energi får du 20% mer Padel för pengarna under 2019. Mejla oss på kundtjanst@kinnekulleenergi.se så sänder vi dig information samt lösenord för att utnyttja detta erbjudande. Här kan du läsa mer om Padel i Lundsbrunn.